вівторок, 24 грудня 2019 09:00

В ООН відреагували на будівництво Кримського мосту

В ООН відреагували на будівництво Кримського мосту
23 грудня запустили перші потяги по Кримському мосту. Фото: ria

У відповідь на інформацію про залізничне сполучення Російської Федерації з анексованим Кримом через Керченський міст в ООН заявили, що необхідно дотримуватися резолюції про суверенітет та територіальну цілісність України.

Про це повідомив представник України при ООН Олег Ніколенко, пише unian.

"Маємо реакцію Генерального секретаря ООН на відкриття залізничного руху через "кримський міст": мають дотримуватися резолюції про суверенітет та територіальну цілісність України", — написав він.

Також уточнив, що резолюції Генеральної Асамблеї засуджують будівництво мосту як грубе порушення Статуту ООН, а також застерігають російських посадовців від неузгоджених візитів на Кримський півострів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС засудив створення залізничного сполучення між Росією і Кримом

"Протиправні дії Російської Федерації на тимчасово окупованій території України не мають залишатися без відповіді міжнародної спільноти", — додав Ніколенко. Перед цим відкриття залізничного сполучення Російської Федерації з анексованим Кримом через Керченський міст засудили у Європейському Союзі.

23 грудня планується офіційне відкриття та запуск перших потягів по Кримському мосту.

Зараз ви читаєте новину «В ООН відреагували на будівництво Кримського мосту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі