неділя, 23 вересня 2018 12:32

В окупованому Криму запанікували: не вистачає води

В окупованому Криму запанікували: не вистачає води
В Криму не вистачає якісної питної води. Фото: Politeka

Жителям Криму не вистачає якісної питної води.

Зараз водопостачання міст і сільських населених пунктів здійснюють з місцевих джерел, однак воду не очищують. Про це заявив віце-прем'єр Криму Юрій Гоцанюк на засіданні робочої групи з розробки плану заходів по встановленню станцій доочистки води, передає "Крим. Реалії".

"В даний час, в умовах припинення подачі дніпровської води по Північно-Кримському каналу водопостачання міст і сільських населених пунктів Криму здійснюється з місцевих джерел. Всі підземні води Криму використовуються в системі централізованого питного водопостачання без попереднього очищення. Наше завдання - визначити найбільш проблемні населені пункти, населення яких користується неякісною питною водою для забезпечення виконання заходів по встановленню станцій доочистки води ", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворога його ж зброєю: українські військові кораблі йдуть на Азов

В ході робочого засідання були внесені пропозиції щодо технічних рішень водопідготовки підземної води. Гоцанюк зазначив, що послугами централізованого питного водопостачання користується 88% населення Криму півострова.

Росія намагається використати екологічну катастрофу в Криму для повернення води на півострів. РФ активно розкручує це питання. Однак, Україна ніколи не відновить водопостачання на територію, де написано "Крим, Росія".

Зараз ви читаєте новину «В окупованому Криму запанікували: не вистачає води». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі