субота, 20 березня 2021 14:18

В окупованому Криму катують українського журналіста

В окупованому Криму катують українського журналіста
До журналіста не пустили його адвоката. Фото: Радіо Свобода

Ув'язненого в окупованому Криму українського журналіста Владислава Єсипенка піддають тортурам.

До нього також не пускають його захисника. Про це повідомила дружина журналіста Катерина під час пресконференції.

"Я побоююся за життя і здоров'я свого чоловіка. Побої на обличчі і шиї – їх видно неозброєним оком. Для цього не потрібно проводити експертизу. Затримання мого чоловіка є незаконною акцією", – заявила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До затриманого в Криму журналіста не пустили адвоката

За словами Катерини, її чоловіка піддають фізичним і психологічним тортурам. Крім того, окрім збору інформації для української розвідки, Владиславу тепер закидають і шпигунство.

Голова "Кримської правозахисної групи" Ольга Скрипник зазначила, що про справу Єсипенка вже знають міжнародні організації.

"Для нас важливо, щоб ця справа була зараз відомою не тільки в Україні, а й за кордоном. Бо це шанс говорити про звільнення і шукати механізми тиску на Російську Федерацію", – додола вона.

Владислава Єсипенка затримали 11 березня. Тоді кремлівська ФСБ заявила про затримання нібито українського агента в Криму і порушила кримінальну справу. Служба зовнішньої розвідки України назвала ці дії російських окупантів пропагандистською акцією, яка створює потрібний Кремлю фон для "святкування" роковин анексії Криму.

Зараз ви читаєте новину «В окупованому Криму катують українського журналіста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі