понеділок, 06 травня 2019 12:16

В Одесу зайшов британський розвідувальний корабель "Ехо"
7

Фото: Сергій Смоленцев/https://dumskaya.net

До Одеського морського порту в рамках двостороннього співробітництва прибуло гідрографічне судно Королівських Військово-Морських Сил Великої Британії ЕCHO.

Командувач ВМС ЗСУ зустрінеться з командиром британського судна безпосередньо на самому кораблі. Також під час візиту заплановано проведення дружнього матчу з регбі між командами ВМС ЗСУ та екіпажем судна Королівських ВМС Великої Британії.

Візит корабля триватиме до 9 травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бог любить піхоту": Україна вперше відзначає День піхотинців

ЕCHO вважається гідрографічним і розвідувальним судном. Його прийняли на озброєння флоту Її величності в березні 2003-го. Має довжину 91 м, ширину 17м і осадку 5,5 м. Водотоннажність близько 4000 т. Швидкість 15 вузлів. Екіпаж — 72 людини. Для довготривалого перебування в одній точці оснащений так званими азимутними двигунами. Озброєння складається з 3 шестиствольних 7,62 мм кулеметів M134 Minigun, двох 20 мм зенітних скорострільних гармат "Ерлікон" і 4 великокаліберних кулеметів.

На київському підприємстві "Кузня на Рибальському" спустили на воду середній розвідувальний корабель. Його побудували на базі судна 502 ЕМ.

Зараз ви читаєте новину «В Одесу зайшов британський розвідувальний корабель "Ехо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі