четвер, 26 жовтня 2017 14:53

"До Криму перекинули все, що є нового в армії РФ" - Романенко

"До Криму перекинули все, що є нового в армії РФ" - Романенко
Новітні російські винищувачі СУ-30 тренуються перед відправленням до Сирії. Фото: ТВЦ

Росія перекинула війська до окупованого Криму, готуючись до повномасштабного нападу, заявив колишній заступник начальника Генштабу України генерал-лейтенант Ігор Романенко. Про це свідчить характер військових навчань та оснащення кримського угрупування найбільш досконалою технікою.

"У російсько-українському конфлікті Крим відрізнявся від Донбасу саме тим, що на території півострова не було бойових дій, - пояснив Ігор Романенко, - але ніхто не може гарантувати цього надалі, з такою мілітаризацією. Росія розгорнула нові підрозділи і розширила старі, оновлює авіагрупу і засоби ППО."

За словами Романенка, до Криму завезли саме ударну наступальну зброю — крилаті ракети на підводних човнах і взагалі все найсучасніше, що є в російських ВПС і ВМС.

"Все це відправляють сюди навіть шляхом зменшення поставок в інші регіони, - повідомив генерал, - до Феодосії до кінця року запланували завезти ще один дивізіон С-400, а застарілі літаки Су-24 і Су-25 замінити на Су-30. Посилили і Чорноморський флот, куди переводять найдосконаліші кораблі."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для охорони мосту, що скоро розвалиться, Росгвардії дали новітній флот

На думку Романенка, характер російських військових навчань говорить про те, що накопичене озброєння готують саме як засіб агресії проти України. Про це він заявив в інтерв'ю "Крим.Реаліі".

На Чернігівщині відбулись бойові стрільби артилерії та самохідних установок "Смерч". Виконання завдань відбувалось зі зміною вогневих позицій та у різну пору доби.

Зараз ви читаєте новину «"До Криму перекинули все, що є нового в армії РФ" - Романенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі