неділя, 16 лютого 2020 15:40

В Криму визначились, що робити із затриманими українськими рибалками

В Криму визначились, що робити із затриманими українськими рибалками
Українських рибалок затримали в Азовському морі 15 лютого Фото: investigator.org.ua

Підконтрольний Росії суд Керчі дав по 10 діб арешту чотирьом українським рибалкам, які були затримані російською ФСБ 15 лютого в Азовському морі.

Силовики стверджують, що українські рибалки "зізналися у браконьєрстві". Їх звинуватили в адміністративному правопорушенні за статтею "Непокора законному розпорядженню або вимозі співробітника органів ФСБ", повідомляє пресслужба ФСБ.

Раніше ФСБ опублікувало допит українських рибалок. Вони визнали факт незаконного вилову риби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захоплення рибалок в Азовському морі: окупанти показали відео допиту українців

Співробітники прикордонного управління ФСБ Росії по Криму затримали в західній частині Азовського моря човен з чотирма українцями 15 лютого.

Громадяни України не мали при собі документів, повідомила прес-служба відомства.

"Капітан судна не виконав законну вимогу прикордонного наряду про зупинку і спробував сховатися. В ході огляду плавзасобу виявлено понад 290 примірників камбали-калкан, а також незаконне знаряддя лову - ставну сітку. При цьому суднові, реєстраційні документи, в тому числі на право видобутку (вилову) водних біологічних ресурсів, у затриманих були відсутні", - йдеться в прес-релізі.

Зараз ви читаєте новину «В Криму визначились, що робити із затриманими українськими рибалками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі