середа, 11 жовтня 2017 10:55

Українські археологи поїхали в Крим на пропагандистські "розкопки"

Українські археологи поїхали в Крим на пропагандистські "розкопки"
Форум триває з 10 по 12 жовтня 2017 року. Фото: "Культурний Севастополь"

У Севастополі почалася конференція під претензійною назвою — "АРХОНТ: Античні реліквії Херсонеса: відкриття, знахідки, теорії".

Про це повідомляють окупантські ЗМІ.

Збори приурочили до 190-річчя початку розкопок стародавнього міста. Гулянка серед руїн — не менше як 3 дні, світова археологія представлена аж 4 країнами. Окрім представників держави-агресора, участь беруть Румунія, Грузія, Білорусь і Україна.

Організовано окупаційною владою.

Щодо участі України у пропагандистському заході. Ясна річ, приїхали не кримські археологи в окупації, а неперебірливі колеги з материкової України. У зв`язку з чим група "Інформаційний спротив" обіцяє розголосити імена всіх наших учених-зрадників, кому не гидко ручкатися із іншими такими ж любителями "русского мира".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кремль загарбав найбільшу у світі пам'ятку кримськотатарської культури

"Заявлено доповіді учених з Одеси, Миколаєва і Херсона, - пише експерт ІС Дмитро Тимчук, - формально претензій до цих громадян, якщо вони в'їхали в Крим через КПВВ в Херсонській області і не за бюджетні гроші, бути не може.

Але виникає питання етики, на яке мають дати відповідь професійне співтовариство українських археологів."

СБУ заборонила двом британським дайверам Гері Ханту та Блейку Олдріджу в'їзд до України. Спортсмени незаконно відвідували окупований Крим для участі у змаганнях.

Зараз ви читаєте новину «Українські археологи поїхали в Крим на пропагандистські "розкопки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі