середа, 13 вересня 2017 22:16

Україна проситиме про екстрадицію Чийгоза

Україна проситиме про екстрадицію Чийгоза
Україна проситиме про екстрадицію засудженого в анексованому Криму заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза. Фото: 112

Україна проситиме про екстрадицію засудженого в анексованому Криму заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза.

Про це повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенка" Рефат Чубаров.

"Ми з адвокатами вже збудували подальший план, як рятувати Ахтема Чийгоза, як звільнити інших політичних в'язнів. Здійснюючи правові кроки, подаючи апеляцію і рухаючись до Європейського суду з прав людини, ми одночасно будемо намагатися примусити Росію екстрадувати, повернути Ахтема Чийгоза до України", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чийгоза засудили на 8 років тюрми

За словами Чубарова, для цього є всі підстави. Те, що у вироку "Верховний суд" анексованого Криму змушений був назвати Чийгоза громадянином України, дає певний шанс і механізм задіяти вказаний інструмент.

Ахтема Чийгоза обвинувачували в організації масових заворушень. Його затримали 3,5 роки тому за участь у мітингу на підтримку територіальної цілісності України - у лютому 2014 року.

Президент Петро Порошенко нагородив 24 серпня кримського татарина Ахтема Чийгоза орденом. Політв'язень отримав орден "За заслуги" ІІІ ступеня.

Зараз ви читаєте новину «Україна проситиме про екстрадицію Чийгоза». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі