вівторок, 31 серпня 2021 12:34

Українського політв'язня примусово щепили російською вакциною

Українського політв'язня примусово щепили російською вакциною
Денісова звернулася до уповноваженої з прав людини в РФ Тетяни Москалькової. Фото: Reuters

Незаконно засудженому в РФ українському політвʼязню Геннадію Лимешку проти його волі зробили Covid-щеплення вакциною, не визнаною Всесвітньою організацією охорони здоровʼя.

Після вакцинації у нього стрімко погіршився стан здоров'я, повідомила уповноважена Верховної Ради із прав людини Людмила Денісова. Почалася тахікардія та сильний головний біль.

"Працівники виправної колонії у Ставропольському краї, де утримують Лимешка, погрожуючи штрафним ізолятором і забороною спілкуватися з родичами, змусили його підписати згоду на щеплення. Потім адміністрація установи відмовила Геннадію в медичній допомозі. Це є грубим порушенням Конвенції про захист прав людини та основних свобод. Це прирівнюється до тортур і нелюдського поводження", написала вона у Facebook.

Денісова звернулася до уповноваженої із прав людини в РФ Тетяни Москалькової з вимогою терміново надати Лимешку необхідну меддопомогу. Омбудсмен також просить генерального консула України в Ростові-на-Дону Тараса Малишевського терміново виїхати до колонії та відвідати українця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В українського політв'язня серйозні проблеми зі здоров'ям

В окупованому Криму 12 серпня 2017 року затримали за "незаконне придбання та зберігання вибухових речовин" 25-річного Геннадія Лимешка з Харківщини. 10 травня 2018-го Судацький міський суд незаконно визнав Лимешка винним і засудив до восьми років позбавлення волі.

Слідство стверджувало, що на півострів він приїхав, щоб "пошкодити" лінії електропередач уздовж траси Судак - Новий Світ, спричинити обвал гірських порід для перекриття траси, а також підпалити ліс у районі Судак - Алушта та звалище в селищі Рибальське.

Зараз ви читаєте новину «Українського політв'язня примусово щепили російською вакциною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі