понеділок, 27 лютого 2017 09:29

У Росії визначились, де розмістити на півострові "Бук"

У Росії визначились, де розмістити на півострові "Бук"

Російський військово-морський флот розгорне в Криму зенітно-ракетні комплекси "Бук".

Їх завдання — захист кораблів, підводних човнів і суден Чорноморського флоту від літаків, безпілотних літальних апаратів, крилатих ракет, повідомляють "Известия".

На думку експертів, військово-морські "Буки" разом із зенітно-ракетними системами С-300 і С-400 повітряно-космічних сил Росії, за необхідності повністю закриють небо над півостровом і Чорним морем.

У штабі Чорноморського флоту принципове рішення про розміщення "Буків" в Криму прийняли. Нові ЗРК надійдуть на озброєння 1096-го зенітно-ракетного полку (ЗРП), який базується в Севастополі. На першому етапі ЗРП отримає комплекси "Бук-М2", а в подальшому — досконаліші "Бук-М3". Точна дата початку переозброєння доки невідома. Зараз на озброєнні 1096-го полку стоять зенітно-ракетні комплекси "Оса", який вражає цілі на відстані не більш як 10 км і на висоті понад 5 тис. м.

"Бук-М2" б'є по літаках і безпілотниках на відстані від 3 до 45 км. А крилаті і балістичні ракети збивають на дальності до 20 км. Ракети "Бука" дістають цілі на висоті 25 тис. м.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, хто доставив на Донбасс "Бук", з якого збили малазійський літак

1096-й полк сформували 1946 року. 1989 року ЗРП, який входив до складу 126-ї мотострілецької дивізії, передали Чорноморському флоту. Наступного року дивізію розформували. 1995 року полк передислокувався з села Міжгір'я до Севастополя. Завданням ЗРП став захист штабу, кораблів, суден і підводних човнів Чорноморського флоту.

2012 року під час реформи екс-міністра оборони Анатолія Сердюкова 1096-й ЗРП розформували. Від полку залишилися зенітні батареї, які передали до складу 810-ї бригади морської піхоти. Але після приєднання Криму до Росії військову частину відновили.

Зараз ви читаєте новину «У Росії визначились, де розмістити на півострові "Бук"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі