вівторок, 23 жовтня 2018 01:08

У Криму відновив роботу завод, на якому сталися хімічні викиди

У Криму відновив роботу завод, на якому сталися хімічні викиди
"Кримський титан" відновив свою роботу. Фото: Кореспондент

В окупованому Армянську відновив роботу завод "Кримський титан", на якому на початку вересня відбулися хімічні викиди.

"Відбувся запуск заводу. На підприємстві пішли всі процеси. Для того, щоб завод запрацював на повну потужність, необхідно близько тижня", – повідомив глава окупаційної адміністрації Армянська Василь Теліженко, повідомляє Крыминформ.

У процесі запуску "Титану" фахівці "Росприроднагляду Криму" взяли проби промислових викидів, провели огляд газоочисних установок на предмет їхньої працездатності, а також досліджували атмосферне повітря в межах санітарно-захисної зони заводу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В окупованому Криму стався новий хімічний викид: подробиці

Наприкінці серпня в окупованому Криму сталися викиди на заводі "Кримський титан". Від цього потерпають жителі Армянська. Люди масово зверталися до лікарів зі скаргами на печіння в очах, носоглотці, нудоту. Авто, побутові прилади, меблі та дитячі майданчики взялися іржею та сіро-зеленим нальотом, впродовж двох днів було проведено масову евакуацію дітей з міста.

4 вересня окупанти вирішили припинити на два тижні роботу заводу.

Окупаційна влада екологічної катастрофи в Криму не визнає. Через це український омбудсмен терміново звернулася в ООН з приводу екологічної катастрофи у Криму.

22 вересня в окупованому Армянську на півночі Криму скасусвали надзвичайний стан, введений через викид небезпечних речовин із заводу "Кримський титан".

Зараз ви читаєте новину «У Криму відновив роботу завод, на якому сталися хімічні викиди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі