пʼятниця, 10 травня 2019 12:05

Слухання морського Трибуналу: Україна вимагає звільнити моряків

Автор: Укрінформ
  Україна вимагає звільнення 24 моряків і 3 суден
Україна вимагає звільнення 24 моряків і 3 суден

У Гамбурзі, Німеччина, почалися слухання Міжнародного трибуналу з морського права за позовом України проти РФ у справі про незаконне затримання 24 моряків. Росія від участі у слуханнях відмовилася, про це із залу суду повідомляє Укрінформ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не падають духом: показали українських моряків на судилищі

Автор: Укрінформ
  Україна вимагає звільнення 24 моряків і 3 суден
Україна вимагає звільнення 24 моряків і 3 суден

На слуханнях виступить заступник міністра закордонних справ України Павло Клімкін, голова делегації держави в Міжнародному трибуналі Олена Зеркаль. Також четверо міжнародних експертів: партнери компанії Covington&BurlingLLP Марні Чік і Джонатан Гімблет, генсек Гаазької Академії міжнародного права професор Жан-Марк Тювенін і професор Альфред Соонс. Саме Соонс був арбітром у трибуналах з морського права у багатьох знакових справах останніх років, а також Стерлінгський професор з міжнародного права Єльського університету Гарольд Коу.

Позов до Трибуналу подали 23 квітня цього року. Україна вимагає звільнення 24 моряків і 3 суден.

25 листопада 2018 року російські прикордонники біля берегів анексованого Криму обстріляли і захопили три кораблі Військово-морських сил України: катери "Бердянськ", "Нікополь" і буксир "Яни Капу", що прямували з Одеси до Маріуполя, а також їхні екіпажі. У полон потрапили 24 українці, троє з них були поранені.

Зараз ви читаєте новину «Слухання морського Трибуналу: Україна вимагає звільнити моряків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі