пʼятниця, 31 січня 2020 22:45

Сканворд викликав скандал у Криму

Сканворд викликав скандал у Криму
В газеті опублікували дивний сканворд. Фото: Facebook

Сканворд з виразом "україно-татарський півострів" поруч з чотирма порожніми клітинками для букв опублікували в підконтрольній окупантам "Кримській газеті".

Це викликало скандал на окупованому півострові, повідомляє "Інтерфакс".

У сьогоднішньому номері редакція опублікувала пояснення.

"Як нам пояснив наша авторка з Омська, яка вже кілька років складає сканворди для "Кримської газети", малося на увазі кримськотатарське слово "ярим", що в перекладі на російську або українську мову означає "половина", "напів". Однак при підборі підходящої комбінації програма видала некоректне формулювання питання. Правильніше було б запитати: "півострів" в перекладі з української на татарський. Однак, до нас сканворд потрапив в некоректному вигляді", - заявило видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Замість техніки показали моделі з AliExpress. У мережі висміяли візит Путіна в Крим

Слово "ярим" означає кримськотатарською мовою "половину", а не "півострів". Півострів з кримськотатарської - "яримада".

Новим куратором Кремля в окупованому Криму призначили віцепрем'єра нового уряду РФ Марата Хуснулліна. Відповідне рішення ухвалив російський прем'єр Михайло Мішустін, заявив підконтрольний Москві голова окупованого півострова Сергій Аксьонов.

Зараз ви читаєте новину «Сканворд викликав скандал у Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі