пʼятниця, 28 вересня 2018 13:01

Сенцов голодує 138-й день: Денісова оприлюднила нові дані про стан політв'язня

Сенцов голодує 138-й день: Денісова оприлюднила нові дані про стан політв'язня
Олег Сенцов під диспансерним наглядом: останні подробиці стану політв'язня. Фото: Радио Свобода

Російські лікарі Лабитнангської міської лікарні 12 вересня провели консиліум з приводу стану здоров'я політв'язня Олега Сенцова.

Вони стверджують, що "стан стабільний". Про це повідомила українська омбудсвумен Людмила Денісова, посилаючись на відповідь від голови ради при Президентові РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини Михайла Федотова.

"До 3 жовтня заплановано проведення чергового консиліуму лікарів, щоб у подальшому оцінити стан здоров'я Олега та тактику його подальшого ведення. Сьогодні Олег знаходиться під диспансерним наглядом через захворювання опорно-рухового апарату. Ще з 8 червня йому продовжують давати харчову суміш і проводити щоденну інфузійну терапію", - написала вона.

Також Денісова зазначила, що, крім цієї інформації, з РФ жодного підтверджуючого медичного документу не надано.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа Сенцова: Парубій підписав звернення до Нобелівського комітету

"Хоча я наполягаю на цьому вже давно. Офіційного висновку консиліуму лікарів немає. Я маю великі сумніви щодо достовірності наданої мені інформації та якості проведення медичного огляду. Оскільки в міській лікарні до нього з самого початку ставилися жахливо. Йому не надавали належної медичної допомоги і тиснули психологічно. Саме це було істинною причиною відмови Олега від послуг лікарів Лабитнангського медичного закладу," - написала Денісова.

Вона також висловила сподівання, що найближчим часом РФ все ж надішле офіційні медичні документи про справжній стан здоров'я Олега.

Олега Сенцова затримали працівники Федеральної служби безпеки РФ у травні 2014-го в Криму. Звинуватили у підготовці терактів на півострові. У серпні 2015-го Північно-Кавказький окружний військовий суд присудив йому 20 років колонії суворого режиму.

Сенцов голодує 138-й день.

Зараз ви читаєте новину «Сенцов голодує 138-й день: Денісова оприлюднила нові дані про стан політв'язня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі