середа, 01 вересня 2021 08:03

СБУ піймала бойовика, який активно допомагав окупувати Крим

СБУ піймала бойовика, який активно допомагав окупувати Крим
СБУ піймали бойовика, який долучився до анексії півострова. Фото: СБУ

На Херсонщині контррозвідники Служби безпеки України затримали бойовика, який брав активну участь в окупації Криму.

"Це колишній мешканець Ялти, який у лютому 2014 року за ідейними переконаннями вступив до так званої "Ялтинської роти народної самооборони Криму". Озброєний патрулював українські міста. Протидіяв мирним акціям і залякував кримчан", - повідомили в СБУ.

За свою роботу отримав медаль "За возвращение Крыма" від Міністерства оборони РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Упіймали перевізника, який допомагав із призовом до армії РФ у Криму

Наразі проросійському активісту оголосили про підозру за статтею про створення незаконних воєнізованих або збройних формувань. Вирішують питання щодо запобіжного заходу.

Військовослужбовця ЗСУ посадили за ґрати на шість років за допомогу Росії та ДНР. Чоловік із 2020-го збирав і передавав ворогам розвідувальну інформацію.

Військовий за допомогою одного месенджера повідомляв бойовикам ДНР про організаційно-штатну структуру, кількість особового складу, озброєння, місця дислокації, завдання, проведення навчань за участі міжнародних партнерів, пересування та морально-психологічний стан осібних підрозділів ЗСУ в ООС.

Зараз ви читаєте новину «СБУ піймала бойовика, який активно допомагав окупувати Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі