понеділок, 13 серпня 2018 11:07

"Рубль став полохливий" - окупований Крим загинається від антиросійських санкцій

"Рубль став полохливий" - окупований Крим загинається від антиросійських санкцій
Крим загнеться від чергових антиросійських санкцій - соцмережі. Фото: Експрес

В окупованому Криму населення готується до сильного стрибка цін як на території Росії.

Це пов'язано з анонсом нових санкцій США, які, ймовірно, набудуть чинності, 22 серпня. У Росії обвалився рубль відносно до долара та євро, передає "Обозреватель".

"...падіння рубля до 65 за американського друга на тлі негативних санкційних новин суттєво додасть до зростання цін на полицях у магазинах, а це додаткова інфляція і точно не 4% у рік, як нам потім будуть розповідати. Як людям виживати?" - написав блогер із Криму Олександр Горний для "Ехо Москви".

У свою чергу, блогер Twitter RoksolanaToday & Крим показала фото обмінників з окупованого півострова, на яких видно, що закуповувати валюту ніхто не збирається. За її словами, у кримчан "немає грошей".

"Росіяни після минулого різкого подорожчання долара кинулися скуповувати телевізори та іншу побутову техніку. Судячи з усього, після нинішнього обвалу рубля жителі РФ будуть розумнішими і відразу почнуть закуповувати сіль і сірники - благо, гроші на це поки є. А у вільний час будуть сушити сухарі", - зазначив користувач Shlomo Saloma у Twitter.

"США тільки заявили про санкції, а у нас вже рубль дешевшає, мабуть, коли санкції набудуть чинності, рубль ще подешевшає. Слухаю наших експертів на державному бюджеті про контрсанкції та як це добре, що згадую дитячу приказку: "Назло мамі відморожу собі вуха", - іронізує в Facebook кримський правозахисник Жан Запрута.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, що потрібно робити з причетними до "референдумів" окупованих Криму і Донбасу

Користувачі соцмереж жартують, що рубль "дуже полохливий", тому і падає в ціні до долара.

"Добре б заборонили долар у Росії. Ще б один бізнес відкрився. Росія - країна сірих можливостей!" - продовжили іронізувати користувачі.

Крім того, у мережі закликали звернути увагу на той факт, що саме після окупації Криму Росією життя на півострові в рази погіршилося.

Окупований Крим повертається до реалій 1990-х. У Севастополі панує безлад, а поліція не звертає на це уваги.

Зараз ви читаєте новину «"Рубль став полохливий" - окупований Крим загинається від антиросійських санкцій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі