вівторок, 31 липня 2018 11:31

Розповіли про скруту утримуваних у Криму українських моряків

Розповіли про скруту утримуваних у Криму українських моряків
На затриманих біля берегів Криму українських рибалок росіяни тисли психологічно / фото: novosti-n.mk.ua

Українські моряки затриманого росіянами в Чорному морі судна "ЯМК-0041", яких незаконно утримують у Балаклаві, перебувають у тяжкому становищі.

4 громадян України – членів екіпажу риболовецького судна "ЯМК-0041" у Балаклаві проживають у найманому житлі, без документів і під контролем співробітників ФСБ Росії, інформує Кримська правозахисна група.

"У хлопців забрали паспорти, залишили їм тільки ксерокопії документів. У них немає грошей на їжу, вони в скрутному становищі. Залишити Севастополь моряки без паспортів не можуть, тим паче, що їх охороняють чотири автомобілі з силовиками", – розповів адвокат Едем Семедляєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенка благають обміняти українських рибалок на моряків "Норд"

Адвокат повідомив, що захист українських моряків оскаржить дії російських спецслужб у Північно-Кавказькому окружному військовому суді в місті Ростов-на-Дону.

Російські прикордонники затримали українське риболовецьке судно "ЯМК-0041" (порт приписки Очаків) 4 травня на захід від мису Тарханкут поряд із окупованим Росією півостровом. Щодо капітана судна Віктора Новицького окупанти порушили справу за обвинуваченням у "незаконному видобутку морських біоресурсів у винятковій економічній зоні Росії за частиною 3 статті 256 Кримінального кодексу Росії". Його взяли під варту. Пізніше стало відомо, що решті морякам затриманого судна не пред'явили жодних звинувачень, проте забрали у них документи.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли про скруту утримуваних у Криму українських моряків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі