субота, 20 лютого 2021 13:39

Росію закликали припинити окупацію Криму

Росію закликали припинити окупацію Криму
Чехія не визнає та засуджує анексію Криму. Фото: eurointegration.com.ua

Чехія засудила порушення прав людини в окупованому Криму і закликала Росію припинити окупацію.

Про це йдеться у заяві відомства з нагоди сьомої річниці незаконної анексії Криму.

У МЗС країни також нагадали про переслідування демократичних активістів, політично вмотивовані суди і цілеспрямоване придушення прав кримських татар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найкрасивішу гору Криму пустять на бруківку для Москви

"Мілітаризація Кримського півострова та обмеження вільного плавання в Керченській протоці та Азовському морі загрожують стабільності та безпеці в Європі" - сказано в заяві.

Чехія не визнає анексію і разом із державами-членами ЄС та НАТО засуджує її.

"Ми висловлюємо свою однозначну підтримку українського суверенітету та територіальної цілісності в межах міжнародно визнаних кордонів.

Закликаємо РФ припинити порушення прав людини на півострові, звільнити політичних в'язнів з Криму, поважати міжнародне право та припинити окупацію української території" - заявили в МЗС Чехії.

Росія з початку окупації Криму більш ніж утричі збільшила на півострові кількість військових, техніки. А також проведення навчань, як наступального, так і оборонного характеру. Таким чином РФ перетворила АР Крим у найпотужнішу військову базу.

Зараз ви читаєте новину «Росію закликали припинити окупацію Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі