вівторок, 17 квітня 2018 09:41

Росія в України віджимає Тузлу

Росія в України віджимає Тузлу
Росія анексовує українську територію поблизу Криму. Фото: Остров Тузла

Окупаційна влада анексованого Криму передасть Тузлинську косу в Керченській протоці у "федеральну власність".

Зазначається, що відповідний проект розпорядження оприлюднено на офіційному порталі "регіонального уряду", передає "Крим.інформ".

"Здійснити безоплатну передачу з власності Республіки Крим в федеральну власність земельної ділянки площею 6530 кв. метрів з видом дозволеного використання земельної ділянки - транспорт, розташованого за адресою: Республіка Крим, Керч, Коса Тузла", - сказано в документі.

Таке "розпорядження" розглянуть на сьогоднішньому засіданні уряду Криму. Через Тузлинську косу проходить незаконне будівництво Керченського мосту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Керченський міст збудували для Сирії: подробиці російської авантюри

"Це стандартна процедура передачі земельної ділянки з власності суб'єкта федерації в федеральну власність під потреби будівництва федерального об'єкта інфраструктури. Власником ділянки після завершення процедури передачі стане Російська Федерація, правовласником – федеральна установа "Упрдор "Тамань", підвідомче Росавтодор. Оформлення передачі земельних ділянок за проектом знаходиться в завершальній стадії", - розповіли у окупаційній прес-службі "Упрдор "Тамань".

Між Україною та РФ раніше виникали суперечки за приналежність Тузлинської коси.

"Літо 2002 року. Римський саміт НАТО. Подивіться виступ Путіна - миротворець номер один у світі. Починається співпраця з НАТО. А в 2003 році Росія йде на авантюру навколо Тузли. Я як тодішній міністр оборони можу сказати, що ми були буквально в метрах від воєнного конфлікту", - заявив екс-прем'єр-міністр України, екс-глава СБУ, екс-міністр оборони України, представник України в Тристоронньої контактній групі в Мінську, генерал армії Євген Марчук.

Зараз ви читаєте новину «Росія в України віджимає Тузлу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі