пʼятниця, 03 серпня 2018 08:11

Росія перетворила окупований Крим на пекло - розповідь очевидця

Росія перетворила окупований Крим на пекло - розповідь очевидця
Після поїздки в окупований Росією Крим, жінка написала що більше не поїде туди. Фото: facebook.com/pichhnarashvili

Крим після окупації Росією перестав бути привабливим для туристів.

Про це у Faсebook написала журналістка Ліл Пічхнарашвілі. Вона провела на півострові 5 днів.

"У Криму тепер немає банків. Покласти гроші на карту собі/іншим не можуть навіть росіяни. Кажуть, є один - державний, але його відділення я так і не знайшла. "Приватівські" карти в Криму не працюють. Тобто, розплатитися через термінал не можна навіть в продуктовому. Чи можна зняти гроші? Не перевіряла, але російські туристи скаржаться, - комісія за зняття готівки така висока, що вигідніше на набережній на гітарці грати на "капелюх", - розповіла вона.

"Замість Макдональдс - "Рус бургер" з обслуговуванням на радянський манер. Місцевий сервіс навіть отримав назву - ЧКХ. Розшифровується як "ЧИСТО КРИМСЬКА Х*ЙНЯ": здачу тобі в магазині, від душі, кидають на стіл; барменша "тітка Зіна" кричить відвідувачам прямо зі входу: "Х*лі ви все претесь зі своїми чебуреками в наш ресторан!"; туалети якщо не миють, кажуть: "Не подобається - сціть на вулиці", - повідомляє журналіст.

Wi-fі в Криму - розкіш.

"Убер, Уклон та інші інтернет-блага на півострові відсутні. Мобільний інтернет лімітований і дуже поганий. Ходиш такий, в пошуках кафешки з WIFI, як в Непалі років п'ять назад", - написала вона.

Українських туристів у Криму немає взагалі. А перехід з материкової України на окупований Росією півострів жінка назвала "переходом з чистилища в пекло".

"Атмосферка в Криму чисто бидлятська: буха публіка на кожному розі, мати через слово... Стоїш такий, споглядаючи безсмертну красу Ханського палацу або заглядаєш у вічність з обриву на мисі Фіолент, а звідусіль: ах*енчик й*бтвоюмать".

"Сказати, що я хочу в такий Крим ще раз - ні. Навіть більше: крім як в горах, у вузькому колі людей, в Криму робити нічого", - написала журналіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бумбокс" зіграв концерт біля Криму

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Улітку того ж року збройні сили РФ почали брати безпосередню участь у бойових діях проти ЗСУ на Донбасі.

Через російську агресію на Донбасі загинули понад 10 тис. людей.

Зараз ви читаєте новину «Росія перетворила окупований Крим на пекло - розповідь очевидця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі