середа, 17 січня 2018 15:56

Росія готувалась до агресії із 2005 року - МЗС

Росія готувалась до агресії із 2005 року - МЗС
Загроза від Росії була постійно. Фото fiski.net

Загроза з боку Російської Федерації (РФ) для України існувала завжди, починаючи з 2005 року.

"Росія вчинила акт збройноі агресії та акт захоплення частини України. В Криму відбувалось, на мою думку, незаконне захоплення території із застосуванням іноземних військ. Мені відомо про захоплення будівлі ВР АР Крим, офісів міністерства внутрішніх справ, а також про блокування аеропорту та військових частин", - сказав Сергій Кислиця, заступник міністра закордонних справ України, передає РБК.

Ретельно плануватись росіяни почали із початком Помаранчевої революції.

"Загроза від РФ існувала завжди. Питання в тому, який був ступінь загрози. Новим витком загрози став 2005 рік, коли в Україні став президентом Віктор Ющенко. Росіяни почали реальне планування того, як контролювати Україну. Події лютого 2014 стали реалізацією фактично планів, які були з 2005 року. Такі дії, як захоплення адміністративних будівель, є порушенням норм міжнародного права. Це є у будь-якому підручнику з міжнародного права".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія війною перекреслила всі міжнародні договори - Кравчук.

Адвокат Януковича у суді по справі про держзраду екс-президента України Віктора Януковича подав клопотання про те, щоб надати підзахисному можливість бути присутнім при допиті свідків.

Росія анексувала Крим у березні 2014 року. Крим оголосили тимчасово окупованою територією. Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії РФ.

Зараз ви читаєте новину «Росія готувалась до агресії із 2005 року - МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі