пʼятниця, 05 жовтня 2018 14:59

Радник Путіна підтвердив, що Сенцов письмово відмовився від голодування - Денісова

Радник Путіна підтвердив, що Сенцов письмово відмовився від голодування - Денісова
Українському омбудсмену Людмилі Денисовій у Кремлі підтвердили зупинку голодування Сенцова / фото: ВАП

Радник президента Російської Федерації Михайло Федотов підтвердив, що український політв'язень Олег Сенцов написав заяву про відмову від голодування.

Про це написала український омбудсмен Людмила Денісова на своїй сторінці у Facebook.

Федотов повідомив, що, відповідно до інформації керівництва Федеральної служби виконання покарань РФ, Сенцов написав заяву про відмову від голодування. Разом з тим, причини відмови від голодування Федотов не знає.

"Я щойно переговорила з радником президента РФ, головою ради при президенті РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини Михайлом Федотовим. Він заявив, що володіє інформацією від керівництва Федеральної служби виконання покарань РФ про те, що Олег Сенцов написав заяву про відмову від голодування. Причини російський чиновник не знає", – написала Денісова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Начальник колонії нічого не знає про припинення голодування Сенцова

Денісова додала, що наразі Сенцов у колонії Лабитнангі зустрічається з адвокатом.

5 жовтня російська влада повідомила про те, що український режисер Олег Сенцов, якого незаконно утримують в російській колонії в Лабитнангі, припинив голодування. Мовляв, російські медики вмовили політв'язня і "підказали йому, що життя триває".

Олег Сенцов засуджений у Росії на 20 років тюрми за звинуваченням у підготовці терактів в анексованому Криму. Із 14 травня голодує з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, утримуваних у Росії.

Сенцов голодує з 14 травня 2018-го. Вимагає звільнити всіх українських політв'язнів із російських тюрем.

Зараз ви читаєте новину «Радник Путіна підтвердив, що Сенцов письмово відмовився від голодування - Денісова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі