понеділок, 20 липня 2020 16:46

Путін заявив про плани будувати у Криму військові кораблі — Україна відреагувала

Путін заявив про плани будувати у Криму військові кораблі — Україна відреагувала
Путін зібрався будувати військові кораблі на анексованому півострові. Фото: reuters.com

Президент РФ Володимир Путін під час візиту в анексований Крим заявив, що на заводі "Затока" у Керчі будуватимуть військові кораблі.

За повідомленням пресслужби Кремля, будівництво 2 десантних кораблів-вертольотоносців вже заклали, а в майбутньому планують побудувати ще 4 на інших заводах.

За даними російських журналістів, вартість вертольотоносців становить 100 млрд рублів — 38,5 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Туреччині назвали умову, за якої можуть визнати анексію Криму

На заяву Путіна вже відреагували Україна та США.

В українському МЗС наголосили, що вважають згаданий візит та інші поїздки російських чиновників на анексований півострів грубим порушенням державного суверенітету і територіальної цілісності України та демонстративним нехтуванням російською стороною загальновизнаними нормами міжнародного права.

У США засудили будівництво військових кораблів.

"Самовільне будівництво Росією військових кораблів на суверенній українській території, силоміць захопленій нею, вкотре порушує міжнародні норми. Санкції залишаться в силі, доки Росія не поверне Україні контроль над Кримом і не виведе свої сили з Донбасу", — говориться у заяві Посольства США в Україні.

Росія анексувала Крим навесні 2014 року після незаконного референдуму. Наразі проти РФ діють санкції, міжнародна спільнота не визнала анексований півострів російським.

Зі свого боку, в Росії постійно заявляють, що українці "повинні змиритися" з анексією Криму.

Зараз ви читаєте новину «Путін заявив про плани будувати у Криму військові кораблі — Україна відреагувала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі