понеділок, 31 грудня 2018 18:00

Посилення на Азові і стандарти НАТО: адмірал звернувся до українців

Посилення на Азові і стандарти НАТО: адмірал звернувся до українців
Командувач ВМС України Ігор Воронченко.

У відповідь на агресивні дії Росії в Керченській протоці Україна розгорнула сили і системно нарощує угруповання в Азовському морі, заявив у новорічному вітанні командувач Військово-морських сил Збройних сил України адмірал Ігор Воронченко.

"Опрацьована нами разом з українськими та іноземними експертами Стратегія ВМС ЗС України чітко визначила орієнтири нашого розвитку до 2035 року.

Підвищені бойові спроможності морського, берегового і повітряного компонентів національного флоту, продовжено удосконалення системи базування. У відповідь на агресивні дії РФ ми розгорнули сили і системно нарощуємо угруповання на Азові", - заявив він.

2019-й для національного флоту стане роком нових викликів, здобутків і можливостей, додав адмірал.

"Ми продовжимо приведення організаційно-штатної структури до стандартів НАТО, отримаємо нові кораблі і катери, новітні зразки озброєння.

У центрі нашої уваги завжди буде людина, тому ключовим стане прийом нових гуртожитків і військових містечок, підвищення соціальних стандартів військової служби. Ми розбудуємо наші Військово-морські сили й забезпечимо комфортні умови служби для кожного українського військового моряка", - заявив Воронченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська армія будує сучасний тренувальний комплекс

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган доручив МЗС країни піднімати питання про вільний прохід Керченською протокою і необхідність повернення захоплених Росією українських військових кораблів.

Зараз ви читаєте новину «Посилення на Азові і стандарти НАТО: адмірал звернувся до українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі