вівторок, 07 серпня 2018 10:16

Політв'язень Костенко відмовився говорити про своє громадянство

Політв'язень Костенко відмовився говорити про своє громадянство
Олександр Костенко пояснить "російський паспорт" після наради в СБУ. Фото: Укрінформ

Звільнений політв'язень Кремля Олександр Костенко на зустрічі з українськими журналістами відмовився коментувати наявність російського паспорта.

Учора надвечір Костенко приїхав до свого будинку. Там він хвилину поговорив із журналістами та пішов додому в супроводі омбудсмена Людмили Денісової та матері, повідомляє "Укрінформ".

Ситуацію щодо "російського громадянства" Костенко відмовився коментувати, додавши, що має намір проконсультуватися щодо цього з українськими спецслужбами.

Він додав, що "після в'язниці почувається не дуже добре".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МЗС прокоментували "російський паспорт" Костенка та кримінал проти нього

"Хочу подякувати всім, хто хотів, щоб я повернувся. Особливо Міністерству закордонних справ України, Людмилі Денісовій, Петру Порошенку, всьому МЗС, що перебуває в Москві", – сказав Костенко журналістам.

3 серпня Олександра Костенка звільнили після закінчення терміну ув'язнення. Його затримали в Сімферополі в лютому 2015-го співробітники спецслужб Росії.

За версією російського слідства, 18 лютого 2014-го під час "масових заворушень" у Києві Костенко заподіяв тілесні ушкодження співробітнику кримського спецпідрозділу "Беркут". Був засуджений до 3,5 років позбавлення волі, після чого його вивезли із Криму до російської виправної колонії №5 у м. Кірово-Чепецьк. Свою провину не визнав.

Зараз ви читаєте новину «Політв'язень Костенко відмовився говорити про своє громадянство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі