вівторок, 06 листопада 2018 10:24

Показали, як російський винищувач перехопив розвідника США над Чорним морем

Показали, як російський винищувач перехопив розвідника США над Чорним морем
Над Чорним морем російський Су-27 перехопив американського розвідника. Фото: navy.mil

Над Чорним морем 5 листопада російській винищувач Су-27 здійснив небезпечно близький підліт до американського розвідника ЕР-3 Овен II.

Військові ВМС США підкреслюють, що їхній авіатор слідував за всіма міжнародними правилами і не робив провокаційних маневрів, передає navy.mil.

"Взаємодія була визнана небезпечною через те, що Су-27 здійснив швидкісний проліт безпосередньо перед літаком, піддаючи ризику пілотів та екіпаж", - говориться в повідомленні ВМС США.
За даним американскої сторони, Су-27 ще раз пролетів біля EP-3, застосовуючи форсаж.

"Екіпаж EP-3 повідомив про турбулентність після першої взаємодії. Тривалість перехоплення склала близько 25 хвилин", - відзначили військові США.

У Міноборони РФ заявили, що перехоплення було безпечним. Росіяни стверджують, що "Су-27 наблизився до американського літака на безпечну відстань, ідентифікував його і супроводив, не допускаючи порушення кордону повітряного простору".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як Росія Крим зброєю нашпигувала - інфографіка

Поблизу окупованого Росією Криму та вздовж чорноморського узбережжя провів розвідувальний політ Boeing P-8A Poseidon ВМС США. Американський борт облітав півострів і наближався до Краснодарського краю.

Зараз ви читаєте новину «Показали, як російський винищувач перехопив розвідника США над Чорним морем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі