вівторок, 04 грудня 2018 15:00

Показали похвилинну реконструкцію захоплення українських суден

Автор: youtube
  ГПУ показала реконструкцію захоплення українських суден
ГПУ показала реконструкцію захоплення українських суден

Генеральна прокуратура України оприлюднила відео з реконструкцією нападу росіян на судна ВМС України у Керченській протоці.

Відповідне відео було оприлюднено на Youtube-каналі ГПУ.

У реконструкції покроково описуються події 25 листопада, які завершились захопленням 3 суден ВМС України разом із екіпажами.

Наводяться документальні свідчення незаконності дій російської сторони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Марчук попередив про диявольський знак

Вранці 25 листопада Росія заблокувала проходження в Керченську протоку українському буксиру "Яни Капу" і 2 катерам "Бердянськ" і "Нікополь", які здійснювали плановий перехід із порту Одеси до порту Маріуполя. При виході з Керченської протоки російські кораблі відкрили вогонь на ураження по українських кораблях, які вже поверталися до Одеси, так і не отримавши інформації про можливість проходження через протоку.

Окупанти захопили у полон 24 українських військовослужбовців. 3 із них дістали поранення. Українців звинуватили у незаконному перетині кордону РФ.

Усіх полонених було заарештовано так званим "судом" у Криму, після цього їх перевезли до московських слідчих ізоляторів "Лефортово" і "Матроська тиша".

Зараз ви читаєте новину «Показали похвилинну реконструкцію захоплення українських суден». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі