вівторок, 23 квітня 2019 20:52

"Питання закрите" - Лавров про окупацію Криму

"Питання закрите" - Лавров про окупацію Криму
Лавров заявив, що питання окупації Криму остаточно закрите. Фото: Deita

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що питання окупації Криму Росією остаточно закрите.

За словами Лаврова, на нього не зможе вплинути навіть Захід. Про це він сказав під час презентації документального збірника "Крим в розвитку Росії: історія, політика, дипломатія. Документи архівів МЗС Росії", передає прес-служба МЗС РФ.

Лавров також заявив, що незаконний "референдум" на півострові п'ять років тому був "вільним волевиявленням" кримчан, яке здійснювалося в нібито "повній відповідності" до міжнародно-правових норм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україну із Криму не вичавити: півострів у деталях

"Питання про "возз'єднання" Криму закрите остаточно, подобається це комусь чи ні. Ніякі декларації Вашингтона, Європейського Союзу та НАТО не в змозі змінити цю ситуацію – ні з правового, ні з політичного погляду. Крім того, останнім часом півострів регулярно відвідують представники політичних, громадських, ділових, культурних кіл зарубіжних країн, в тому числі європейських, які можуть своїми очима побачити кримську дійсність, переконатися в твердій прихильності кримчан щодо "вільно" зробленого ними вибору", – зазначив він.

Окупанти відмовились реєструвати УПЦ на території анексованого Криму. Свою відмову так звані чиновники Криму не коментують.

Зараз ви читаєте новину «"Питання закрите" - Лавров про окупацію Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі