вівторок, 25 вересня 2018 09:36

Олег Сенцов голодує 135-й день: РФ має зняти з нього "ярлик терориста"

Олег Сенцов голодує 135-й день: РФ має зняти з нього "ярлик терориста"
Справа Сенцова: спецпредставник США заговорив про його "російське громадянство". Фото: From-ua.com

Ув'язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова необхідно звільнити з урахуванням дуже важкого стану здоров'я через голодування.

Політв'язень Кремля голодує 135-й день у російській в'язниці. Про це заявив спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер в інтерв'ю "Эхо Москвы".

"Він перебуває в дуже важкому стані через голодування. Він був вивезений із Криму, і йому примусово привласнили російське громадянство, яке він відкидає; йому висунуте обвинувачення в тероризмі, яке він відкидає, і представлені докази його провини не дуже переконливі. Я вважаю, що, як мінімум, як гуманітарний жест для нього і його сім'ї, - Олега Сенцова слід звільнити з урахуванням його стану", - сказав він.

За словам спецпредставника США, Сенцов не хоче бути громадянином Росії та ніколи не був її громадянином.

"Росія нав'язала йому громадянство, щоб стверджувати, що він є громадянином Росії", - додав Волкер.

Також політик закликав не зловживати ярликом тероризму для боротьби з політичними противниками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін міг показати себе "добреньким" у справі Сенцова: що пішло не так

"А що стосується тероризму, так, ми дуже стурбовані тероризмом на глобальному рівні й поділяємо цю стурбованість із Росією, але давайте не будемо зловживати ярликом тероризму для боротьби з політичними противниками, коли влада каже: вони терористи, тому ми їх заарештуємо", - додав Волкер.

Українського політв'язня 42-річного Олега Сенцова 18 вересня Верховна Рада висунула на Нобелівську премію миру. Сенцова затримали працівники Федеральної служби безпеки Росії у травні 2014-го в Криму. Звинуватили у підготовці терактів на півострові. У серпні 2015-го засудили на 20 років колонії суворого режиму.

Зараз ви читаєте новину «Олег Сенцов голодує 135-й день: РФ має зняти з нього "ярлик терориста"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі