понеділок, 21 серпня 2017 10:55

Окупанти почали переписувати історію Криму

Окупанти почали переписувати історію Криму
Керчь визнали найпершим містом в історії Росії. Фото kerch.fm

Після анексії Криму державні російські телеканали оголосили Керч найдавнішим містом Росії.

Про це повідомляє сюжет "Крим.Реалії".

"Росіян переконують, що Керч – колиска їхньої історії. Аналогічні аргументи з приводу Керчі влада Криму вимагає знайти й істориків. Але вчені ідею про первозданність Керчі поки що серйозно не сприймають", - йдеться у відео.

"Керчі виповнилось 2600 років. Тому для Росії дуже важливо приєднати історичну спадщину. Це рейдерське захоплення історії Кримського півострову до імперської", - розповів Сергій Громенко, історик.

Поки вчені сперечаються, історична спадщина в Криму руйнується. Мітрідадські сходи в Керчі перетворились на руїну. Два роки влада окупованого Криму не може їх відремонтувати.

Згідно з рішенням ООН, за збереження історичних об'єктів несе відповідальність країна-окупант. Росію визнали країною, що окупувала Кримській півострів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Крим тоне: селеві потоки зносять усе на своєму шляху

Росіяни активно шукають артефакти в Криму. Тільки за 2016 рік 7,5 тис. археологічних знахідок передали до російських музеїв. Видали 120 дозволів на розкопки грецьких і турецьких міст.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти почали переписувати історію Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі