вівторок, 15 травня 2018 14:25

Окупанти "бережуть" Керченський міст: найняли сотню охоронців

Окупанти "бережуть" Керченський міст: найняли сотню охоронців
Охороняє "будівництво століття" в анексованому Криму 10 різних відомств включаєчи військовий флот та літаки/ фото: Крим.Реалії

Російська влада нагнала силовиків до будівництва Керченського мосту вранці 15 травня.

Вирішили запустити авторух мостом, що об'єднує Кубань та анексований півострів, пише "Крим.Реалії".

Вартість охорони мосту за півроку становить 53 млн рублів.

"На початку травня федеральна казенна установа "Управління федеральних автодоріг "Тамань" Федерального дорожнього агентства" закупила послуги з охорони споруд на ділянці автодороги федерального значення А-290 "Новоросійськ ‒ Керч" ‒ транспортний перехід через Керченську протоку. на 19-кілометровому мосту встановлять 20 постів цілодобової охорони. 9 з 20 постів охорони мосту мають бути оснащені групами швидкого реагування в складі начальника зміни, водія та стрілка", - йдеться в матеріалі журналістів.

Також охорона укріплена силами російських військових. Об'єкт перебуває в зоні відповідальності Чорноморського флоту Росії, тому в разі необхідності тут будуть задіяні військові сили.

Російські ЗМІ повідомляють, що з перших днів за будівництвом Керченського мосту спостерігають сторожові катери прикордонної служби ФСБ Росії. Військові судна також перебувають біля берегів Керчі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Крим став токсичою територією для бізнесу - експерт

Російська влада розпочала будувати міст через Керченську протоку 2014 року після захоплення півострова. Це будівництво не було узгоджене з українською владою в межах міждержавної угоди про спільне використання території Керченської протоки. За одними прогнозами, він служитиме для транзиту російської військової техніки до Криму, за іншими ‒ незабаром впаде через сейсмічно нестійку зону, де його звели.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти "бережуть" Керченський міст: найняли сотню охоронців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі