понеділок, 26 квітня 2021 15:22

Окупантам нагадали про їхні злочини - відео

Окупантам нагадали про їхні злочини - відео
Активісти розвісили оголошення про 15 зниклих в окупованому Криму навколо Посольства РФ у Києві. Фото: КримSOS

У понеділок 26 квітня біля посольства РФ у Києві з'явились оголошення "Увага! Зникла Людина!". Як розповідають активісти Gazeta.ua, КримSOS підготували листівки про зникнення 15-ти людей. Їх викрали за роки окупації в Криму і про долю кожного нічого невідомо до сих пір.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київський підземний перехід розмалювали під коридор в'язниці

"На кожному аркуші ми розмістили усю відому інформацію про обставини зникнення цих людей та закликали перехожих вимагати інформацію про їхню долю у посольстві РФ. Таким чином ми хочемо нагадати, що саме РФ і, відповідно, представники посольства в Києві, вони відповідальні за розслідування випадків насильницьких зникнень", - розповідає Денис Савченко, координатор КримSOS.

Також він розповів про кримськотатарського підприємця Арсена Алієва, якого викрали невідомі на автовокзалі окупованого міста Саки 11 квітня 2016 року.

"Через карантин ми не можемо масово збиратися і говорити про злочини в Криму. Тому розповідаємо про проблему простим старим способом - за допомогою оголошень, де розшукують зниклих людей", - зазначив Денис Савченко.

За 7 років російської окупації Криму 44 людей викрали, а про долю та місцеперебування 15 з них досі нічого не відомо. Про це розповідають активісти громадської організації КримSOS на презентації звіту "Насильницькі зникнення у Криму за період окупації Російською Федерацією у 2014-2020 роках".

Зараз ви читаєте новину «Окупантам нагадали про їхні злочини - відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі