понеділок, 15 червня 2020 17:34

Німецький депутат хвалив Путіна за російські гроші

Німецький депутат хвалив Путіна за російські гроші
Німецький депутат розхвалював "вибори" президента Росії в Криму. Фото: reuters.com

Німецький депутат від партії "Альтернатива для Німеччини" Ульріх Еме 2018-го відвідав анексований Росією Крим.

Як пише "Уніан" з посиланням на Der Spiegel, він дуже високо відгукувався про проведення на окупованій українській території виборів президента Росії.

Але журналісти видання з'ясували, що поїздка німецького депутата була профінансована російським парламентом.

У письмовій заяві до Парламентської асамблеї Ради Європи німецький політик вказав, що перебував в анексованому Криму впродовж 4 днів у березні 2018 року - стежив за виборами Путіна президентом РФ в рамках "місії спостерігачів на виборах". Поїздку повністю оплатив Комітет з закордонних справ Держдуми Росії, а враження Еме від "виборів" президента РФ повністю відповідали інтересам росіян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Крим може стати занадто дорогим зобов'язанням для Путіна - Аtlantic Сouncil

З точки зору Німеччини, голосування на окупованій території суперечило міжнародному закону. Проте Еме публічно заявляв, що був "приємно здивований" тим, "наскільки добре організовані" російські вибори.

Згідно з законом Німеччини, депутатам Бундестагу заборонено отримувати "грошову винагороду", якщо це передбачає використання їхніх повноважень в інтересах донора.

Еме вже давно просуває проросійські позиції в Бундестагу. Так, у травні 2019 року він вів кампанію за те, щоб повернути Росію в Раду Європи.

Зараз ви читаєте новину «Німецький депутат хвалив Путіна за російські гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі