пʼятниця, 16 серпня 2019 11:14

Не будемо втрачати гідність - кримські окупанти передумали просити в України воду

Не будемо втрачати гідність - кримські окупанти передумали просити в України воду
Кримські окупанти передумали просити в України воду. Фото із відкритих джерел.

Окупаційна влада Криму готова й далі сидіти без української води, лиш би не втратити "власну гідність".

Про це заявив віце-спікер фейкового парламенту Криму Володимир Бобков.

"Нам не потрібна поставка води з України ціною власної гідності. Про це Крим сказав ще п'ять років тому", - додав Бобков, передає РІА "Новости".

За його словами, російська сторона вже звикла до того, що влада України не хоче сприймати дійсність. Він зазначив, що жителі Криму не хочуть вести переговори з представниками української сторони, які не поважають і не приймають їхній вибір, зроблений 5 років тому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наступні за Сибіром: згоріло 200 га кримського лісу

Він додав, що Крим готовий прийняти відсутність води у Північно-кримському каналі, якщо така ціна їх вибору.

Раніше російські окупанти планували розпочати переговори з Україною щодо подачі води до Криму. Для цього звернулися до російського керівництва. У свою чергу, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликав "навіть гіпотетично не думати" про відновлення постачання води і світла до анексованого Росією Криму.

2014-го через невиплату боргів і згідно з нормами Женевської конвенції Північно-кримський канал, що був головною водною артерією для цієї території, перекрили.

Зараз ви читаєте новину «Не будемо втрачати гідність - кримські окупанти передумали просити в України воду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі