вівторок, 20 лютого 2018 23:54

МЗС озвучив кількість затриманих в Криму українців

МЗС озвучив кількість затриманих в Криму українців
Російські силовики в Криму незаконно затримали 456 українців за роки окупації. Фото: Sputnik

За 4 роки окупації Криму російські силовики на території півострова затримали 456 громадян України, в тому числі і кримських татар.

"Через чотири роки ситуація з правами людини в Криму сильно погіршилася. Затримання українців і кримських татар стали звичайною практикою. Росія продовжує жити в своєму імперському минулому, повертаючись назад в СРСР. Ми не будемо грати за її сценарієм", - повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ у Twitter.

Також МЗС інформує, що за роки окупації було проведено 377 допитів і 112 обшуків. Ще понад 40 політичних ув'язнених відбувають покарання за хибним звинуваченням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали перші фото окупації Криму російськими військовими 2014 року

Українця Андрія Захтея підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму засудив на до 6,5 років колонії за підготовку диверсій. Його звинуватили в підготовці диверсій, незаконному обороті зброї та боєприпасів, придбанні й збуті офіційних документів і держнагород та підробці документів.

Зараз ви читаєте новину «МЗС озвучив кількість затриманих в Криму українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі