четвер, 26 жовтня 2017 12:35

Майдан викреслити, "Кримнаш" переписати — в РФ підправили шкільні підручники

Майдан викреслити, "Кримнаш" переписати — в РФ підправили шкільні підручники
2014 рік, "Кримська весна". Російські окупанти розправляються з учасниками проукраїнських мітингів. Фото: AFP

В Росії вирішили переписати підручники історії для старших класів. "Революцію в Києві" замінять "кривавим путчем", а історію "приєднання ісконно руського Криму" викладуть більш коректно.

Про це заявила Рада Федерації, проаналізувавши викладання предмету історії в російській школі.

"Революція в Україні — так писати не можна, - обурився на пленарному засіданні так званий представник Криму в Раді Федерації Сергій Цеков, - як кривавий путч можна називати революцією?"

Російський підручник з історії Росії для 10-го класу виправдовує захоплення Криму і допомогу ДНР-ЛНР. Але згадує, що "революція в Києві стала явищем міжнародної політики". Про це повідомили російські ЗМІ.

Рада Федерації доручила комітету з науки, освіти та культури детально вивчити підручники і виправити всі "грубі помилки", які стосуються подій в Україні 2013-2014 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Криму залишилося 28 класів, де навчають українською

Також вирішено переписати сторінки про окупацію Криму (з точки зору авторів підручника - "приєднання"). Треба, щоб все це виглядало "коректно з юридичної, правової, політичної, громадянської, якої завгодно точки зору".

Ініціатором переписування новітньої історії стала спікер палати Валентина Матвієнко, уродженка України. Вона назвала розділ підручника, присвячений Україні, "провокацією".

Депутата російської Думи Наталію Поклонську, відому в РФ під прізвиськом "Няша-Наташа", розгнівало висловлювання Собчак про український Крим.

Зараз ви читаєте новину «Майдан викреслити, "Кримнаш" переписати — в РФ підправили шкільні підручники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі