вівторок, 13 жовтня 2020 12:35

Кулеба нагадав Росії про Крим та репарації

Кулеба нагадав Росії про Крим та репарації
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба запевняє, що всі російські злочини в окупованому Криму документують. Фото: Вікіпедія

Питання Криму буде закрито після лише після деокупації.

Про це під час онлайн-брифінгу заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, пише Укрінформ.

"Ви могли чути різні нещодавні коментарі речника президента Росії про те, що Крим ніхто ніде не буде обговорювати, що це питання "закрите". Я можу абсолютно чітко заявити, що питання Криму "закрите" виключно у свідомості жителів Кремля. Для решти світу, та й для самих росіян, не обтяжених пропагандистськими штампами, питання Криму залишатиметься відкритим доти, доки він не повернеться до складу України, тобто до статусу, який у нього був до лютого 2014 року", - сказав Кулеба.

Міністр додав, що Україна документує всі порушення та злочини, що їх держава-окупант чинить на півострові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський покликав ЄС приєднатися до "Кримської платформи"

"Настане час, коли Росія за них відповідатиме", - додав він.

У цьому контексті Кулеба нагадав про незаконний призов кримських юнаків на військову службу.

14 жовтня росіяни мають відправити кримських юнаків із Севастополя на службу до Чорноморського флоту РФ та у війська Південного військового округу.

"Хочу дуже чітко зазначити, що призов у Криму – це воєнний злочин, прямо заборонений міжнародним гуманітарним правом. Ця незаконна призовна кампанія є вже дванадцятою, тобто Російською Федерацією в окупованому Криму було вчинено вже дванадцять воєнних злочинів з незаконного призову до своїх збройних сил. Усе це демонструє, що російська агресія триває", - констатував Кулеба.

Напередодні прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков прокоментував слова президента України Володимира Зеленського про мирні угоди з Росією. На думку українського президента такі дії мають повернути окуповані Донбас та Крим.
Пєсков заявив, що "проблеми Криму не існує і не може існувати в рамках відносин Росії з якимись країнами", а пріоритетним є вирішення питання Донбасу.

Зараз ви читаєте новину «Кулеба нагадав Росії про Крим та репарації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі