середа, 13 вересня 2017 13:44

Кримського татарина арештували за книжку і ноутбук

Кримського татарина арештували за книжку і ноутбук
У селищі Нижньогірське кримського татарина силовики вивезли в невідомому напрямку. Фото: Киевские Ведомости

13 вересня у кримському селищі Нижньогірське обшукали і затримали активіста Рената Параламова. Силовики РФ вилучили в чоловіка ноутбук та книжку.

Про це розповів адвокат Параламова Маммет Мамбетов, пише "Крим. Реалії".

"О 5:40 через паркан перелізли 8 осіб. У тому числі й поняті. Вони були в масках. Почали стукати у вхідні двері. Коли господар вийшов, відвели його в сторону, показали якийсь папірець. Ніхто з родичів так і не зрозумів, що це. Потім усі зайшли в будинок і нібито проводили обстеження. Шафи він відкривав самостійно. Забрали одну книжку і ноутбук подружжя. Його самого відвезли в невідомому напрямку. Нашивок або шевронів у них не було", – зазначив правозахисник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, де тримають Олега Сенцова

Обшук може бути пов'язаний з активною релігійною діяльністю Параламова. Він - мусульманин. У своєму селі організовував свята і релігійні заходи.

"Я прямую в Центр у боротьбі з екстремізмом. Є велика ймовірність, що він там" - сказав Мамбетов.

Російські силовики ситуацію не коментують. Кажуть, що у будинку Параламова проводили "обстеження і слідчі дії".

Заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза засудили в окупованому Криму на 8 років колонії суворого режиму. Його обвинувачують в організації масових заворушень.

Зараз ви читаєте новину «Кримського татарина арештували за книжку і ноутбук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі