неділя, 12 січня 2020 15:27

Кримський політв'язень потребує медичної допомоги у російському СІЗО

Кримський політв'язень потребує медичної допомоги у російському СІЗО
У Арсена Джеппарова погіршився стан здоров'я . Фото: Facebook

У фігуранта ялтинської "справи Хізб ут-Тахрір" Арсена Джеппарова, якого утримують у СІЗО російського міста Шахти, погіршився стан здоров'я.

Про це повідомив адвокат Айдер Азаматов в Facebook.

"У Арсена за вухами з'явилися два типи фурункулів, через які у нього з'явилися сильні болі. Поряд з цим, у Арсена вже були проблеми з постійно високим тиском, постійними головними болями і жировиками, що з'явилися на обличчі", - зазначив він.

При цьому адміністрація СІЗО не реагує на погіршення здоров'я ув'язненого, а також на письмові та усні заяви про надання медичної допомоги.

"Хочу нагадати, що у колишнього військовополоненого ВМС України Юрія Будзило такі фурункули дуже часто з'являлися на шиї, їх постійно доводилося видаляти. Однак в СІЗО Лефортово медики надавали медичну допомогу Будзило ... Але чомусь у випадку з Арсеном Джеппарова допомога йому не надається і СІЗО не діє, здійснюючи злочин по відношенню до людини, в даному випадку громадянина України", - розповів Азаматов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Крим 6-й рік встає з колін. Не вдається

Адвокат додав, що найближчим часом Арсена Джеппарова повинен відвідати Генеральний консул України в Ростовській області Тарас Малишевський.

Представники міжнародної ісламської політичної організації "Хізб ут-Тахрір" називають своєю місією об'єднання всіх мусульманських країн в ісламському халіфаті, але вони відкидають терористичні методи досягнення цього і кажуть, що піддаються несправедливому переслідуванню в Росії і в окупованому нею в 2014 році Криму. Верховний суд Росії заборонив "Хізб ут-Тахрір" в 2003 році, включивши в список об'єднань, названих "терористичними".

Зараз ви читаєте новину «Кримський політв'язень потребує медичної допомоги у російському СІЗО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі