пʼятниця, 26 лютого 2021 17:30

Кримчани мають повернутися до Криму - Барієв

Кримчани мають повернутися до Криму - Барієв
Українці мають повернутися до Криму. Фото: Уніан

Щоб звільнити Крим від російського впливу після деокупації, на півострів мають повернутися всі переселенці.

Кримчани, які виїхали через російську агресію, повернуться до своєї малої батьківщини з новим досвідом, каже голова кримськотатарського ресурсного центру, член Меджлісу кримськотатарського народу Ескендер Барієв.

"Кримчани мають досвід життя в Криму, знають специфіку регіону, в якому живуть. Вони знають, як ефективно вести на півострові підприємницьку та активну громадську діяльність, знають ментальність своїх земляків", - говорить експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дітей з Криму зараховують у садочки без черги

Тим, хто повернеться, доведеться проходити певну реінтеграцію через великий термін російської окупації півострова. Самі жителі Криму тривалий час перебували під впливом російської ментальності, що змінило їх психологію.

"Однак, це буде простіше. Ті, хто повернувся, однаково будуть своїми. Вони легко інтегруються в суспільство і принесуть на півострів, я б назвав це українськістю, проєвропейським мисленням. І це буде перший посил кримчанам, що живуть на півострові, до реінтеграції", - каже Барієв.

Повний текст інтерв'ю читайте тут: Переселенці сприяють розбудові України - Ескендер Барієв

Зараз ви читаєте новину «Кримчани мають повернутися до Криму - Барієв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі