середа, 28 лютого 2018 10:26

Кримчан залякують за відмову прийти на президентськы вибори РФ

Кримчан залякують за відмову прийти на президентськы вибори РФ
Мешканців Криму залякують звільненням з роботи та невидачею необхідних довідок - у разі, якщо не прийдуть на вибори президента РФ. Фото: Погляд

У Криму проводять опитування, щоб визначити кількість людей, які голосуватимуть на президентських виборах РФ 18 березня. Тих, хто відмовляється прийти на виборчу дільницю, залякують.

Жителів Білогірського району Криму опитують листоноші, працівники місцевих адміністрацій та житлово-комунальних підприємств. На вулицях невідомі люди незаконно збирають особисті дані перехожих, повідомив у Facebook Наріман Джелялов - активіст кримськотатарського національного руху.

"Якщо люди заявляють про своє небажання брати участь у виборах, звучать погрози звільненням з роботи, в сільській місцевості – погрози невидачею довідок для соціальних потреб, обіцянки не робити дороги, не проводити воду", - зазначив Джелялов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори Путіна: Раді дали невідкладне завдання

Крім того, активіст закликав світову спільноту не визнавати президентські вибори РФ у Криму легітимними.

За підрахунками соціологів, явка росіян на президентські вибори може становити 52-54%. Голова комітету виборців України Олексій Кошель вважає, що це практично бойкот, питання суспільної легітимності Путіна. Кошель стверджує, що зараз вся адмінвертикаль у Росії займається питанням підвищення явки на виборах - відновили поквартирний обхід, коли мільйони членів комісій у супроводі правоохоронців, лікарів і вчителів агітують прийти на вибори. Також присутня надзвичайно жорстка пресингова інформаційна кампанія. Якщо ці методи не забезпечать явку 70%, в Росії можливі криваві сценарії, вважає експерт.

Зараз ви читаєте новину «Кримчан залякують за відмову прийти на президентськы вибори РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі