середа, 03 жовтня 2018 09:38

Крим на межі нової екологічної катастрофи

Крим на межі нової екологічної катастрофи
Крим на межі нової екологічної катастрофи. Фото: УНІАН.

Анексованому Криму загрожує нова екологічна катастрофа через видобуток піску з Нижньо-Чурбашского хвостосховища, яке є спорудою для безпечного зберігання токсичних речовин.

За словами кримського еколога Маргарити Литвиненко, постраждати можуть не тільки морська флора і фауна в Керчі, але й, у першу чергу, - діти, передає Інформатор.

"Є дані, що пісок з Нижньо-Чурбашского хвостосховища може потрапити на дитячі майданчики, де з ним будуть контактувати діти. А миш'як, якого на сховищі вдосталь, призводить до смерті. У підсумку це буде екологічна катастрофа ", - розповіла Литвиненко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Порошенка розповіли, як окупанти знущаються з людей у Криму

За словами еколога, такі дії призведуть до смерті морської живності, зміни складу морської води, а також отруєння людей. Причому відхилення від норми зможуть показати лише аналізи.

Хвостосховище - це комплекс спеціальних споруд, які призначені для складування або захоронення радіоактивних, токсичних та інших відвальних відходів збагачення корисних копалин.

В анексованому Росією Криму "заступник міністра промислової політики" Ян Латишев висловив сподівання на позитивні зміни в економіці після відкриття вантажного руху Керченським мостом.

Зараз ви читаєте новину «Крим на межі нової екологічної катастрофи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі