середа, 18 липня 2018 17:59

"Їх тримають у заручниках" : Мін'юст підготував позов до Росії щодо політв'язнів

"Їх тримають у заручниках" : Мін'юст підготував позов до Росії щодо політв'язнів
Міністерство юстиції вже підготувало позов на Росію до Європейського суду з прав людини. Фото: Інформаційний спротив

Міністерство юстиції вже підготувало позов на Росію до Європейського суду з прав людини і подасть його найближчим часом.

Так сподіваються вирішити питання Олега Сенцова та інших українських політв'язнів, сказав міністр юстиції України Павло Петренко на брифінгу, повідомляє "Укрінформ".

"Ми відстрочили подачу цього позову в розрахунку на те, що дипломатичним шляхом вдасться домовитися щодо повернення українців на територію України. Але ми бачимо, що з кожним днем ці шанси зменшуються. Держава-агресор, її керівництво абсолютно цинічно ставляться до українських громадянам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зізнання Путіна щодо Криму треба використати в міжнародних судах - Геращенко

Тому, ми після остаточних консультацій з Міністерством закордонних справ будемо подавати комплексний позов про те, що в Російській Федерації відбувається переслідування українських громадян за національною ознакою. Щодо них не застосовуються ніякі елементи правосуддя, їх захоплення є ні чим іншим, як викраденням і утримуванням в заручниках на території РФ. Цей позов готовий, залишилося тільки остаточне рішення, щоб не нашкодити тим українським громадянам, які знаходяться в російських в'язницях, а тоді вже подавати в Європейський суд з прав людини" - сказав Петренко.

Тим часом Наталія Балух, мати засудженого на 5 років колонії українського активіста Володимира Балуха, не буде просити президента РФ помилувати сина.

Зараз ви читаєте новину «"Їх тримають у заручниках" : Мін'юст підготував позов до Росії щодо політв'язнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі