четвер, 09 листопада 2017 13:19

"Хоч каміння з неба" - кримчани питимуть морську воду

"Хоч каміння з неба" - кримчани питимуть морську воду
На розробку "проекту" з держбюджету РФ виділили 170 мільйонів рублів (68 млн грн). Фото: Vgorode

В анексованому Росією Криму пропагандисти знову підняли тему опріснення морської води.

Через катастрофічну недостачу води на півострові севастопольські вчені запропонували опріснювати морську воду. Про це інформує сайт "Меридіан".

Такий "проект" розробляють вчені Севастопольського державного університету та Самарського державного аерокосмічного університету.

Заявляють, що вже через 3 місяці проведуть перші випробування опріснювальної установки.

"Зараз ми виконали всі необхідні дослідження по морській воді. Ми виконали дослідження, які стосувалися саме роботи опріснювальної установки. У лютому 2018 року опріснювальну установку доставлять до Севастополя", - розповіла завідуюча кафедрою техносферної безпеки політехнічного інституту Севастопольського державного університету Лариса Нічкова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тим, хто планував померти в Росії, не вистачить місця на цвинтарі

Систему встановлять на території університету в районі бухти Голландія. До подачі в резервуар морська вода проходитиме перший етап очищення. За годину система зможе обробити до 10 куб. м солоної води.

Крім того, вчені не знають, наскільки вигідно це буде. На розробку "проекту" з держбюджету РФ виділили 170 млн руб. (68 млн грн).

Північно-Кримський канал, який забезпечує водою велику частину анексованого півострова, пересихає. Русло покрите зів'ялою від літньої посухи травою. Має занедбаний вигляд.

Зараз ви читаєте новину «"Хоч каміння з неба" - кримчани питимуть морську воду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі