четвер, 19 жовтня 2017 09:58

Євродепутати закликали Земана вибачитись за слова про Крим

Євродепутати закликали Земана вибачитись за слова про Крим
На фото Мілош Земан. Фото: Корреспондент.net

Чеські євродепутати направили лист президенту Чехії Мілошу Земану із закликом вибачитися перед Україною за свої заяви стосовно анексованого Криму.

Група депутатів Європарламенту зауважила, що заяви Земана, висловлені у Страсбурзі, підривають авторитет міжнародного права. Лист є у розпорядженні "Радіо "Свобода".

"Ця агресія, яка привела до протизаконного положення Криму, триває, тому є ризиком безпеки для нашої країни і всієї Європи", - йдеться в листі.

В листі зазначається, що позиція Мілоша Земана суперечить міжнародному праву і позиції чеського уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Панове, ми йдемо" - в Чехії пройшли флешмоби проти висловлювань Земана про Крим

"Крим є частиною України і його анексія в 2014 році була грубим порушенням Будапештського угоди 1994 року, в якому Росія серед іншого зобов'язалася поважати українську незалежність і територіальну цілісність", - наголошується в листі.

Нагадаємо, 10 жовтня виступаючи перед Радою Європи Мілош Земан звернувся до України з пропозицією визнати "анексію Криму доконаним фактом" і прийняти компенсацію від Росії. Наразі в Чехії проходять флешмоби, які засуджують позиції президента. В свою чергу, російські політики не визнають анексії і відхрещуються від виплат.

Зараз ви читаєте новину «Євродепутати закликали Земана вибачитись за слова про Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі