середа, 31 жовтня 2018 07:47

До окупованого Криму переселили 108 тис. росіян

До окупованого Криму переселили 108 тис. росіян
Російська Федерація перемістила на проживання в окупований нею Крим 108 тис. російських громадян. Фото - Народна Правда

Російська Федерація перемістила на проживання в окупований нею Крим 108 тис. російських громадян. Про це повідомив постійний представник України при ООН Володимир Єльченко на засіданні Ради безпеки ООН.

Він заявив, що Росія продовжує ігнорувати наказ Міжнародного суду ООН щодо запобіжних заходів у рамках позову України до Російської Федерації щодо застосування Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації. Серед іншого, цей наказ вимагає від РФ утримуватися від підтримання або застосування обмежень на можливість кримським татарам зберігати свої представницькі органи, і зокрема Меджлісу, а також гарантувати доступність освіти українською мовою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія Азовським морем постачає зброю на Донбас

"Незважаючи на чіткий смисл цього наказу, цілий рік пройшов і Росія продовжує зберігати свою заборону на Меджліс. А кількість студентів, що навчається українською мовою зменшилася з понад 13 тисяч у 2013-2014 академічному році до лише 172 у 2017-2018. Додайте до цього факту, що впродовж періоду 2014-2017 років 108 тисяч людей переміщено з Російської Федерації в Крим і Севастополь. Що це, якщо не цілеспрямована політика на зміну демографічного складу регіону", - наголосив Єльченко.

Прокуратура Криму передала в Міжнародний кримінальний суд матеріали, що підтверджують порушення Росією норм міжнародного права щодо призову кримчан в армію РФ.

Зараз ви читаєте новину «До окупованого Криму переселили 108 тис. росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі