вівторок, 27 серпня 2019 16:17

Чергова провокація: Росія перешкоджає ракетним стрільбам на Одещині

Чергова провокація: Росія перешкоджає ракетним стрільбам на Одещині
У п'ятницю та суботу 30 та 31 серпня відбуватимуться ракетні пуски на півдні Одеської області Фото: mil.in.ua

До чергових ракетних стрільб України на півдні Одещини Росія підготувала провокацію з метою ускладнення чергового етапу випробувань вітчизняних ракетних комплексів.

На час ракетних стрільб Росія перекрила прилеглу до району пусків морську ділянку у Чорному морі, пише Український мілітарний портал.

У п'ятницю та суботу 30 і 31 серпня відбуватимуться ракетні пуски на півдні Одещини. Буде обмежений доступ до мисів "Калфа", "Льодники" та 1-10 км морської коси від Лебедівки.

Саме на цьому полігоні здійснюються випробування ракетних комплексів "Нептун" і "Вільха". Під час останнього у липні 2019-го відбулися пуски "Вільха-М" штатними розрахунками 107-ї реактивної артилерійської бригади.

У цей же час від 29 по 31 серпня 2019-го Росія перекрила прилеглий до закритого повітряного простору район у морі. Перекритий Росією район буде небезпечний для плавання 29, 30 і 31 серпня з третьої ночі до 20:00.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Телеміст - це талановита кремлівська операція, хотіли перевірити нас на міцність

Зараз у Чорному морі перекритий район разом із рекомендованими шляхами для цивільного судноплавства.

Офіційне трактування російського припису – для проведення ракетних стрільб. Подібним чином Росія вже здійснювала перепони під час міжнародних навчань Sea Breeze-2019, коли перед стартом морських маневрів перекрила одну з запланованих для морських стрільб локацій у Чорному морі.

Зараз ви читаєте новину «Чергова провокація: Росія перешкоджає ракетним стрільбам на Одещині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі