пʼятниця, 17 липня 2020 18:29

"Цар їде": в окупованому Криму знизили ціну бензину до візиту Путіна

"Цар їде": в окупованому Криму знизили ціну бензину до візиту Путіна
Окупанти в Криму знизили ціну на бензин до візиту Путіна. Фото: reuters.com

У Криму окупаційна влада до приїзду президента Володимира Путіна знизила ціни на бензин.

Однак при цьому вони все одно залишилися набагато вищими, ніж в Росії, пише EADaily.

Раніше одна з найбільших мереж півострова "ТЕС" продавала бензин А-95 за 52,9 руб. за літр (20,29 грн/л), 16 липня вартість знизилася до 51,9 рубля.

Про невипадковість зниження ціни говорить той факт, що його анонсував самопроголошений глава Криму Сергій Аксьонов. За його словами, це нібито стало можливим завдяки домовленості з нафтотрейдерами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Путін може погодитися": генерал назвав умову повернення Криму

Попри те, що ціни на гуртові поставки бензину повільно знижуються, вартість його в розпал курортного сезону в Криму тримається на максимальному рівні. Навіть з урахуванням зниження літр А-95 на 4 рублі дорожче, ніж у найближчого сусіда — Краснодарського краю.

Високу ціну диктують антиросійські санкції, через які великі мережі російських АЗС бояться працювати на анексованому півострові. Крім того, власники дрібних мереж АЗС хочуть заробити під час курортного сезону.

Раніше стало відомо, що в Криму терміново прокладають нові електромережі в наметові табори російських військових, які задіяні в будівництві водоводу для перекидання до Сімферополя води з водосховищ.

Зараз ви читаєте новину «"Цар їде": в окупованому Криму знизили ціну бензину до візиту Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі