середа, 22 серпня 2018 16:59

"Буде три держави": навіщо Крим передали Україні

"Буде три держави": навіщо Крим передали Україні
З 1954 року Москва використовує Крим, аби тиснути на Україну. Фото: УНІАН

Росія з середини ХХ ст. використовує занепадаючий Крим, аби завадити незалежності України.

Таку думку висловив надзвичайний уповноважений посол України, екс-представник України в Раді ООН з прав людини Володимир Василенко "Обозревателю".

"З 1954-го півострів використовувався як важіль тиску на Україну. Крим був переданий Україні, бо перебував у повному занепаді. У Кремлі вирішили, що УРСР зможе впоратися з півостровом. Росія використовувала всі важелі, щоб зупинити рух України до незалежності. Одним із таких важелів було саме надумане кримське питання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримчани переходять на українські паспорти

1991-го спочатку вимагали автономії Криму, перетворення його на автономну республіку, натякаючи на те, що колись Крим буде відірваний від України. Горбачов відверто сказав Кравчуку, коли були ці переговори: "Ти давай, погоджуйся на підписання союзного договору, або ми зробимо так, що буде 2, а то й 3 України", - розповів дипломат.

На думку кримського "депутата" Владислав Ганжара, в України не може бути навіть планів щодо повернення півострова, оскільки це нібито неможливо.

Зараз ви читаєте новину «"Буде три держави": навіщо Крим передали Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі