пʼятниця, 23 червня 2023 10:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Бойові дельфіни: Росія використовує у Севастополі незвичну охорону
7

В окупованому Криму росіяни посилили захист бази Чорноморського флоту в Севастополі. Ворог залучає для охорони бойових дельфінів-афалін.

Росія почала посилювати заходи безпеки для бази Чорноморського флоту в окупованому Севастополі ще з літа 2022 року, йдеться у огляді британського Міноборони за 23 червня, опублікованому в Twitter.

"Серед іншого, це щонайменше чотири шари сіток та бонових загороджень на вході у гавань", – сказано у повідомленні британської розвідки.

Останніми тижнями росіяни доповнили лінію захисту більшою кількістю спеціально навчених морських ссавців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британська розвідка показала укріплення окупантів у Криму

Росія використовує дельфінів для захисту бази ЧФ РФ у Севастополі
Фото: twitter.com/DefenceHQ
Росія вже має досвід навчання дельфінів для використання їх у військових цілях
Росія вже має досвід навчання дельфінів для використання їх у військових цілях
Росія використовує дельфінів для захисту бази ЧФ РФ у Севастополі
Росія використовує дельфінів для захисту бази ЧФ РФ у Севастополі

"На знімках можна бачити, що кількість плавучих загонів для ссавців у гавані майже подвоїлося. Це дельфіни-афаліни. В Арктиці флот РФ також використовує білуг і тюленів. Росія використовує тренованих тварин для різних завдань. Ті, які розміщені у гавані Севастополя, імовірно, перебувають там для протидії дайверам противника", – зазначають у Міноборони Великої Британії.

У Севастополі бойових дельфінів готують у Козачій бухті. 2014 року військову частину, де тренували дельфінів для ВМС України, захопили росіяни.

Росія вже має досвід навчання дельфінів для використання їх у військових цілях. Тренованих морських ссавців залучали для вилучення об'єктів або відлякування ворожих водолазів.

Бойових дельфінів застосовують для протидії підводним диверсантам. Розміщення їх у Севастопольській бухті може перешкодити українським спецпідрозділам дістатися під водою до російських кораблів.

Зараз ви читаєте новину «Бойові дельфіни: Росія використовує у Севастополі незвичну охорону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі